Tilburg - Havenlofts en commerciële ruimte in oude IJzergieterij

Projectinformatie

Adres

Lourdesplein
5017AK Tilburg
Nederland

Bouwjaar

2016

Aanvullende informatie

Objectnummer

2017001

Type

Referenties

Categorie

Appartement, Koopwoning, Penthouse / Loft, Woningbouw, Wooncomplex

Betrokken bedrijven

Projectontwikkeling - Contact

Bedrijven

Ten Brinke Krens Projectontwikkeling

Contactpersoon

Rik Krens

Telefoon

+31 88 3741357

E-Mail

rkrens@tenbrinke.com

Straat

Ringbaan Zuid 305

Plaats

5025 SZ Tilburg

Land

Nederland

Omschrijving

Gelegen in het Piushavengebied, aan het Lourdesplein en de Piushaven/Havendijk, heeft Ten Brinke de voormalige IJzergieterij uit 1899 herontwikkeld tot 18 grondgebonden havenlofts en 2 commerciële ruimtes. De ontwikkeling is gedaan door Krens Ten Brinke Krens Projectontwikkeling, Tilburg. De aannemer was J.A. van Gisbergen.

Plan De IJzergieterij
De voormalige IJzergieterij uit 1899 heeft een rijke industriële en culturele historie. Na de periode als IJzergieterij heeft het gebouw dienst gedaan als kerk en supermarkt. Het gebouw is zoveel mogelijk teruggebracht naar zijn oorsprong als IJzergieterij. Maar ook een aantal bijzondere elementen van de kerk zijn zichtbaar gebleven, zodat er zeer unieke woningen zijn ontstaan.

De Piushaven heeft een rijke industriële historie waarbinnen De IJzergieterij een authentiek symbool is en blijft. Een tiental jaren terug is De Piushaven in ontwikkeling gegaan en zijn op diverse locaties een groot aantal woon- en horecaprojecten gerealiseerd. De Piushaven ligt op een steenworp afstand van het centrum van Tilburg en groeit gestaag uit tot een gekende en gewilde centrumlocatie om te wonen, werken en recreëren. De IJzergieterij vormt een unieke toevoeging voor mensen die er willen wonen en/of werken.