Den Haag - Nieuwbouw 481 studentenwoningen Vijverhof

Projectinformatie

Adres

Leemansplein
2521EJ Den Haag
Nederland

Bouwjaar

2017-2018

Feiten en cijfers

16 mei 2017: Start bouw officieel gevierd (nieuwsartikel)

 

 

Aanvullende informatie

Objectnummer

728005

Type

Referenties

Categorie

Appartement, Woningbouw, , Wooncomplex

Betrokken bedrijven

Projectontwikkeling - Contact

Bedrijven

Ten Brinke Vastgoedontwikkeling

Contactpersoon

Jos van Schriek

Telefoon

+31 88 3741322

E-Mail

jvanschriek@tenbrinke.com

Straat

Burgemeester van der Zandestraat 21

Plaats

7051 CS Varsseveld

Land

Nederland

Omschrijving

Aan het Leemansplein in Den Haag komen 481 woningen voor studenten. De gemeente Den Haag heeft de grond overgedragen aan DUWO. Ten Brinke Slot Projectontwikkeling vormt samen met Plegt-Vos Bouwgroep de ontwikkelcombinatie voor deze opdracht. Het woontoren is inmiddels opgeleverd.

Betaalbaar wonen op de campus
De nieuwe woningen liggen gunstig voor studenten, omdat ze op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College komen te staan. OV (Station Hollands Spoor, tram en bus), DUWO-kantoor en voorzieningen (winkels én een café in de achtertuin van de studententoren) zijn in de directe nabijheid. De woningen zullen in de loop van het studiejaar 2018-2019  beschikbaar zijn. Ze hebben alle een prijs onder de huurtoeslaggrens voor studenten tot 23 jaar, waarmee ze betaalbaar zijn voor studenten.

Drie gebouwen plan Vijverhof
De 70 meter hoge woontoren met 481 studentenwoningen vormt samen met twee andere woongebouwen het plan Vijverhof in Den Haag. De andere twee woongebouwen worden ontwikkeld tot circa 120 startersappartementen.

Transformatie gebied
De geplande nieuwbouw is één van de grotere projecten die de komende jaren in Den Haag worden gerealiseerd. Het voormalige industriegebied Laakhavens krijgt hiermee opnieuw een flinke kwaliteitsverbetering. Die begon al in de jaren 90 toen hier een transformatie naar werken, onderwijs en winkelen werd ingezet. Met name door de komst van de Haagse Hogeschool ontstond behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting, waardoor wonen een belangrijke functie in de wijk kreeg. In 2014 wijzigde de gemeente Den Haag in overleg met de ontwikkelcombinatie de kantorenbestemming van de nu overgedragen grond naar een woonbestemming.


Voor meer informatie kijk op: www.DUWO.nl Vanaf februari 2019 kunt u zich inschrijven voor een studio op ROOM.nl