Duiven - Topell

Projectinformatie

Adres

Roelofshoeveweg 29
6921 RH Duiven
Nederland

Bouwjaar

2010

Aanvullende informatie

Objectnummer

900239

Type

Referenties

Categorie

Commercieel vastgoed

Betrokken bedrijven

Omschrijving

Van Topell Energy BV ontving Imetaal Staalbouw bv opdracht voor de levering en montage van de staalconstructie voor de bouw van een moderne biobrandstoffabriek in Duiven. Op 28.06.2010 werd het officiele startsein gegeven voor de bouw van deze fabriek door minister Maria van der Hoeven.

 

Het betreft een moderne fabriek voor de productie van vaste biobrandstoffen, waarvoor door Topell een zeer innovatief en economisch efficiënt proces is ontwikkeld voor de productie van hoogwaardige biobrandstoffen uit houtachtige reststromen. Het proces zoals door Topell uitgevoerd zal worden, staat bekend als torrefactie (verhitting van biomassa). Getorrificeerde biomassa kan op grotere schaal en tegen lagere kosten worden ingezet dan onbehandelde biomassa bij de duurzame productie van warme en elektriciteit.

 

Voor afname van de biobrandstof is door Topell met Essent N.V. een meerjarig contract gesloten. Essent zal de biobrandstof gebruiken voor de productie van elektriciteit.

 

De opdracht voor Imetaal Staalbouw behelst leveren en monteren van de staalconstructie, bordessen, trappen en leuningen. Wat de opdracht extra bijzonder maakt, is dat door Imetaal Staalbouw ook de equipement in de constructie zal worden gehesen.

 

De kolommen hebben een hoogte van 17 meter en een totaal gewicht van 7 ton.

 

Totale hoogte van het gebouw is 34 meter.

 

Oplevering: 2010