Ten Brinke Bouw - Historie

In 1902 werd aannemersbedrijf Gebr. Ten Brinke in Varsseveld opgericht door Theodorus ten Brinke. In 1961 bleek hij niet de enige met bouwbloed in zijn aderen, want in dat jaar startte zijn kleinzoon Anton zijn eigen bouwbedrijf in Zelhem onder de naam Bouwbedrijf A. ten Brinke


Het ging met beide bedrijven goed; het Varsseveldse bedrijf breidde voortdurend uit en behaalde vooral in de jaren negentig op de Duitse markt uitstekende resultaten. Het Zelhemse bedrijf richtte zich vooral op de Achterhoekse regio en groeide dusdanig hard dat een nieuwe vestiging in Doetinchem al snel noodzakelijk werd.


Tot de jaren negentig bleef het bedrijf in handen van de oprichter, de heer Anton ten Brinke. Vanaf dat moment besloot hij echter op zoek te gaan naar opvolging en wat lag er meer voor de hand dan eens e interesse van zijn familieleden in Varsseveld te polsen? De interesse was er en Anton ten Brinke verkocht in 1996 zijn aandelen aan de Varsseveldse familietak.


Op 26 april 2001 kwam de samensmelting/fusie tot stand van Bouwbedrijf A. ten Brinke uit Doetinchem/Zelhem en de Nederlandse activiteiten van de Gebr. Ten Brinke uit Varsseveld. Ten Brinke Bouw B.V. is vanaf dat moment onder andere verantwoordelijk voor al de Nederlandse bouwactiviteiten van de Ten Brinke Group.

Om deze website optimaal en continu te verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te surfen op de site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Meer informatie