Tijdreizen - meer dan 115 jaar Ten Brinke

Vandaag, met al de vierde generatie in het bedrijf, kent Ten Brinke meer dan 115 jaar bouwkundig vakmanschap en vastgoed know-how. Van uitvoerend bouwbedrijf gegroeid tot een internationaal opererende, innovatieve bouwer, projectontwikkelaar, financier en belegger met ondertussen meer dan 850 werknemers.

 

Ten Brinke Group: een vooruitstreven bedrijf met een eigen identiteit en de traditie en soliditeit van een familiebedrijf.

 

2017
In 2017 viert de Ten Brinke Group uitgebreid het -115 jaar samen bouwen- met collega’s en familie. Momenteel telt de Ten Brinke Group meer dan 850 medewerkers en 26 vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland.

 

2016
Door de internationale wortels/ Door het internationale karakter van de groep, gaat Ten Brinke inmiddels verder onder de naam Ten Brinke Group.


2010
Oprichting van de stichting Ten Brinke onder het motto "Mensen helpen zichzelf te helpen" met als doel projecten in de armste landen ter wereld te bevorderen en te ontwikkelen.

 

2008
In 2008 wordt het hoofdgebouw in Varsseveld wederom uitgebreid. In dit jaar wordt Ten Brinke Hellas in Griekenland opgericht.


2005
In 2005 wordt Ten Brinke Desarrollos opgericht in Spanje.


2002
In 2002 bestaat Ten Brinke honderd jaar, een feit dat uitgebreid wordt gevierd met medewerkers en relaties.


1994
Met de komst van naamgenoot Albert ten Brinke worden de projectontwikkelingsactiviteiten fors uitgebreid. Zowel in Nederland, Duitsland als in Spanje is Ten Brinke een bekende naam in de ontwikkeling en bouw.

 

1982
In 1982 verhuist het bedrijf van de Doetinchemseweg naar haar huidige locatie aan de Burgemeester van der Zandestraat 21, ook in Varsseveld. In de twintig jaar die volgen, maakt het bedrijf een sterke groei door.

 

1966
In 1966 is het tijd voor de derde generatie: de neven Wiet ten Brinke jr. en Hans ten Brinke komen in de zaak. Enige tijd later gevolgd door Arnold ten Brinke, die een timmerafdeling opricht. Samen werken zij hard aan de groei van het bedrijf en bouwen de eerste projecten in Duitsland. Door de oprichting en overname van verschillende bedrijven groeit Ten Brinke uit haar jasje.


1950
In 1950 nemen Wiet ten Brinke sr., Hendrik ten Brinke en Dorus ten Brinke het bedrijf over. Met de komst van deze tweede generatie wordt de oprichting van Metsel- en Aannemersbedrijf Gebroeders Ten Brinke een feit.


1902
Theodorus ten Brinke begint aan de Doetinchemseweg in Varsseveld als zelfstandig aannemer met bouwen. Zijn bedrijf groeit gestaag en bouwt in opdracht woningen en bedrijfspanden.