Ten Brinke Bouw - Nieuws09.05.2019

Brandevoort de Veste - 64 woningen

Aan de Neerwal in Helmond, gelegen aan de rand van De Veste, het hart van Brandevoort gaan wij 64 woningen realiseren. Dit betreft 51 woningen van Herenveste (blok 19) en 13 woningen van Herenbiezen (blok 10).

 

De woningen zijn zeer divers van uiterlijk en indeling en verdeeld over maar liefst 11 verschillende types. Het gevolg is een aantrekkelijk en afwisselend gevelaanzicht en een woningaanbod dat aansluit bij een groot aantal woonwensen.

 

Voortgang 2019

week 36/37

De rib-cassettevloeren van de begane grond van kavel 1 t/m 13 van blok 10 zijn gelegd, en daarmee zijn van alle 64 woningen de begane grondvloeren gereed.

Het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden inclusief stelwerk aanwezige stalen constructieve onderdelen is gereed tot en met kavel 42 van blok 19.
Tot en met kavel 14 zijn de druklagen van de breedplaatvloeren gestort.

Op de 1e verdieping is gestart met het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden. Kavel 1 t/m 6 zijn gereed.
Het stelwerk van de buitenkozijnen en metselwerk op de begane grond is gereed t/m kavel 10 van blok 19. Het gevelmetselwerk is gestart.

 

week 33/34/35

De installatiewerkzaamheden onder peil zijn gereed voor alle woningen.


De rib-cassettevloeren van de begane grond van alle 51 woningen van blok 19 zijn gelegd.

Het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden inclusief stelwerk aanwezige stalen constructieve onderdelen is gereed tot en met kavel 34 van blok 19.

 

De breedplaatvloeren van de 1e verdieping van kavel 1 tot en met kavel 21 van blok 19 zijn gelegd. Tot en met kavel 7 zijn de druklagen van de breedplaatvloeren gestort en is gestart met de voorbereidingen voor het kalkzandsteen lijmwerk op de 1e verdieping.

week 28/29

De funderingen van alle woningen zijn gestort. De installatiewerkzaamheden onder peil zijn gereed tot en met kavel 44 van blok 19.
De rib-cassettevloeren van de begane grond zijn gelegd tot en met kavel 37 van blok 19.

Het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden inclusief stelwerk aanwezige stalen constructieve onderdelen is gereed tot en met kavel 22 van blok 19 en de breedplaatvloeren van kavel 1 tot en met 10 van blok 19 zijn gelegd.

week 26/27

Van de 51 woningen blok 19 zijn alle funderingsbalken gestort. De funderingen van de 13 woningen blok 10 worden in week 28 gestort.

 

De rib-cassettevloeren van de begane grond zijn gelegd tot en met kavel 30 van blok 19.

 

Het opperen en kimmen voor de kalkzandsteenwanden op de begane grond is gereed tot en met kavel 10, zodat gestart kan worden met het lijmwerk van de wanden.

week 24/25

De funderingen tot en met kavel 38 van blok 19 zijn gestort. De loodgieter is gestart met het leidingwerk onder peil. Tot en met kavel 11 zijn riolering, gas en waterleidingen reeds aangebracht, zodat volgende week de eerste begane grondvloeren gelegd kunnen worden.

week 22/23

Deze week zijn de eerste funderingen van de kavels 1 t/m 14 van blok 19 gestort. De komende weken zullen de overige funderingsbalken gestort worden. Hiervoor zijn al de werkvloeren gestort en zijn voor de volgende fase al de eerste wapeningskorven geplaatst.

week 20/21

Alle mortelschroefpalen zijn aangebracht. De palen van de eerste fase zijn inmiddels doorgemeten en akkoord bevonden. De bouwputten van deze fase zijn opgeschoond en er is een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de werkvloeren van de funderingen.

De overtollige grond op het binnenterrein wordt afgevoerd en het ketenpark is geplaatst.

week 18/19

We zijn gestart met het aanbrengen van de mortelschroefpalen. In totaal zullen er 645 palen worden aangebracht. Dit zal ongeveer 10 werkdagen in beslag nemen.

week 16/17

Het grondwerk en de maatvoering zijn uitgevoerd.

Ga terug