Ten Brinke Bouw - Nieuws04.04.2017

112 appartementen De Verleyding in Leiden

In opdracht van Ten Brinke Arnhem Projectontwikkeling B.V. gaan wij 112 appartementen bouwen voor Stichting Huisvesting Werkende Jongeren.

Het project omvat 112 appartementen, waarvan 20 eenkamerappartementen met een woonoppervlak van circa 30m² en 92 tweekamerappartementen van circa 45m². Het gebouw bestaat uit 12 verdiepingen en is ongeveer 38 meter hoog.

Tevens wordt het complete buitenterrein aangelegd.

Voortgang
2017

week 48

We zijn volop bezig met de nuts werkzaamheden. We zijn rondom, binnen en in de wijk bezig om alle daarbij horende werkzaamheden uit te voeren.

De tegelzetter is bezig op de tiende verdieping en de stukadoor op de elfde verdieping. In de proefwoning zijn de technische installaties opgehangen.

In de komende weken zal de binnenlift gekeurd worden, zullen we het laatste gedeelte van de steiger demonteren en gaan we het glas van de entree pui plaatsen.

week 46

Het plafond van de luifel bij de entree is gereed. De losagnes zijn aangebracht en de steiger is gedemonteerd.
We zijn gestart met de montage van de lift in het gebouw. De afwerkvloeren zijn gegoten. De stukadoor en de tegelzetter zijn momenteel bezig op de achtste verdieping en de spacspuiter is op de vierde verdieping.

Volgende week starten de nutspartijen met het leidingtracé en binnen met het leidingwerk.

 

week 44

De onderconstructie van het plafond van de luifel is gereed. Volgende week gaan we starten met de afwerking.

De steiger is bijna gedemonteerd. Volgende week gaan de onderste 2 slagen en de steiger ter plaatse van de buitenhoek weg.

We zijn gestart met de montage van de lift in het gebouw. Volgende week worden de laatste vloeren gegoten. De stucadoor is bezig op de achtste verdieping en de tegelzetter op de zesde verdieping. De spacspuiter is inmiddels ook gestart en is bezig op de tweede verdieping.

week 42

De vliesgevel ter plaatse van de entree is geplaatst.

De metselaar is gestart bij de eerste fietsenberging. Tevens is hij nog volop bezig met het metselen van de entreekolommen.
De steiger is met twee verdiepingen gedemonteerd. Het reinigen van de kozijnen, het monteren van de gevelpanelen en balkonhekken loopt door volgens planning.

 

In het gebouw zijn we nog volop bezig met de gietvloeren, stucwerk en tegelwerk. De ytongbouwer is op de laatste verdieping gestart. Binnenkort gaan we starten met het monteren van het plafond ter plaatse van de entree. Tevens zal ook de lift in het gebouw opgebouwd worden.

week 40

Het metselwerk is gereed. De beplating tussen de kozijnen en de waterslagen is gemonteerd. De steiger wordt nu per 2 verdiepingen gedemonteerd. Op het dak zijn de ventilatiekanalen en de PV-panelen geplaatst.

De staalconstructie van de fietsenstallingen en de kolommen van de entree zijn geplaatst.

Binnen zijn we volop bezig met de afbouw. De MS wanden zijn gereed en de ytongbouwer is bezig op de tiende verdieping. De afwerkvloeren zijn tot en met de zesde verdieping aangebracht. De vensterbanken zijn geplaatst en we zijn gestart met de aftimmering van de gevelelementen.

De metselaar is op de begane grond gestart met het metselwerk van de kolommen. Hierna gaat hij verder met het metselwerk van de fietsenstallingen.

week 38

We zijn gestart met de schuine dakafwerking. De metselaar is bijna gereed.

Binnen zijn we volop bezig met de afbouw. De MS wanden zijn op de 10e verdieping gestart met de constructie en de y-tongbouwer is op de 8e verdieping. Het installatiewerk in de wanden is tot en met de 6e verdieping gereed en de vloerverwarming is tot en met de 4e verdieping gelegd.

In de modelwoning op de begane grond is de badkamer betegeld en het sanitair gemonteerd. Tevens is hier ook het keukenblok gesteld.


Aankomende weken gaan we starten met het monteren van de aluminium kruizen tussen de HSB elementen, worden de kozijnen gereinigd, de vensterbanken (buiten) gemonteerd en gaan we starten met de demontage van de steiger.
Tevens zal de staalconstructie van de fietsenstalling en de stalen kolommen in bereik van de entree geplaatst worden.

week 35

De gevelsteiger is op hoogte en de HSB gevelelementen zijn geplaatst. De houten kapdelen zijn geplaatst en de dakdekker is gestart. Het gevelmetselwerk is tot 24 meter hoogte gereed.

Binnen is de afbouw volop aan de gang. De wanden zijn gesteld tot en met de 6e verdieping en op de onderste 3 verdiepingen is de afwerkvloer gegoten.

week 33

Alle tunnels zijn gestort. Na de stort van de laatste tunnel is hierop geproost!

De gevelsteiger is bijna op hoogte. De stelwerkzaamheden en het plaatsen van de HSB gevelelementen volgt direct na de stort. Met het metselwerk zijn we halverwege.

Binnen is de afbouw volop aan de gang. De wanden tot en met de 4e verdieping zijn gesteld en op de begane grond zijn we gestart met het leggen van de vloerverwarming.

Aankomende weken monteren we de kap en worden de afwerkvloeren gevloeid.

week 28

Inmiddels zijn van 7 verdiepingen de tunnels gestort. We zijn nu bezig met het monteren van de gevelsteiger, stelwerkzaamheden en het plaatsen van de HSB gevelelementen.

We zijn nog volop bezig met het gevelmetselwerk. Binnen zijn de eerste cellenbetonwanden en metall-stucwanden geplaatst.

week 26

Inmiddels zijn van 5 verdiepingen de tunnels gestort. We zijn nu bezig met het monteren van de gevelsteiger, stelwerkzaamheden en het plaatsen van de HSB gevelelementen.

We zijn ook gestart met het gevelmetselwerk en binnen zijn de eerste kanalen voor de ventilatie en standleiding riool aangebracht.
Volgende week gaan we starten met de binnenwanden.

week 24

We zijn bezig met de montage van de gevelsteiger, stelwerkzaamheden en het plaatsen van HSB gevelelementen.

Volgende week gaan we starten met het metselwerk.

week 22

De eerste tunnels zijn gestort. We zijn nu bezig met het leggen van de tweede verdiepingsvloer ten plaatse van de overkapping. Deze worden op een ondersteuningssteiger gelegd. Tevens zijn we begonnen met het monteren van de gevelsteiger en zijn we gestart met het plaatsen van de HSB elementen.

Volgende week gaan we de tweede verdiepingsvloer ten plaatse van de entree storten en we gaan starten met het gevelmetselwerk.

week 20

De fundering is gereed en aangevuld. Inmiddels is de begane grondvloer gelegd en afgestort.
We zijn nu bezig om de rupskraan op te bouwen en met de voorbereiding van de tunnelbekisting.


Volgende week worden de tunnels gesteld en de eerste woningen gestort.

week 18

Het eerste deel van de fundering is gestort en aangevuld.

We zijn nu gestart met de wapening en bekisting van de overige fundaties.

week 16

Het heiwerk is gereed en de paalkoppen zijn gesneld. De fundering is uitgegraven en de werkvloeren zijn gestort.


We zijn nu bezig met het vlechten van de wapening en het plaatsen van de bekisting. Volgende week wordt de fundatieplaat en de eerste fundatiebalk gestort.

week 14

De keten zijn geplaatst en de puinverharding is aangebracht. Inmiddels zijn we met de vibropalen aan het heien.

 

Volgende week starten we met het grondwerk voor de fundatiebalken.

 

 

Ga terug