Ten Brinke Bouw - Nieuws08.11.2018

51 appartementen Asterlo in Rotterdam

Aan de Asterlo in Rotterdam gaan wij een 3 tal winkelunits met daarboven 51 appartementen en circa 56 parkeerplaatsen realiseren. De appartementen zijn verdeeld over 7 bouwlagen.

Voortgang 2019

week 10

We zijn gestart met de montage van de prefab betoncasco onder de hoogbouw. Er worden draglineschotten geplaatst voor de opstelplaats voor de rupskraan. Tevens zijn we ook begonnen met de onderstempeling voor de betonbalken en vloeren van de eerste verdiepingsvloer.

week 08

Aan het eind van deze week worden de laatste fundatiebalken gestort. Volgende week wordt de betonvloer gestort en worden de kanaalplaatvloeren van de winkel gelegd.

week 05

De fundatie van de appartementen is gereed. We zijn nu bezig met de vloer van de travoruimte en sprinklerbasin. Vervolgens gaan we verder met de begane grondvloer van de appartementen en de fundatie van de winkelunits.

week 03

De funderingspalen zijn getest/beproefd. We zijn nu volop bezig met de fundatie en het laatste deel van de bouwput wordt uitgegraven. Tevens wordt de pompput in de sprinklerbak geplaatst.

Voortgang 2018

week 47

De bouwput is voor 75% uitgegraven en palen gesneld. De eerste werkvloeren zijn gestort en de wapening van de eerste fundatiebalken is gevlochten. We zijn nu bezig met de bekisting en de verwachting is om volgende week de eerste fundaties te storten.

week 45

We zijn gestart met het uitgraven van de bouwput. De eerste palen zijn op hoogte afgehakt.

week 42

Alle vibropalen zijn aangebracht. De heistelling wordt nu gedemonteerd en afgevoerd.

De bouwschutting is geplaatst. Volgende week gaan we starten met het grondwerk.

week 40

De heiwerkzaamheden zijn volop aan de gang. Er zijn inmiddels 200 van de 307 vibropalen aangebracht.


We verwachten dat midden oktober de heiwerkzaamheden gereed zijn. Vervolgens gaan we starten met het grondwerk voor de fundatie.

week 37

We zijn gestart met het heiwerk. Dit zal nog een aantal weken duren. In totaal worden er 307 palen aangebracht.

Week 35

De keten, bouwvoorzieningen en het hekwerk is geplaatst. Tevens is het terrein geëgaliseerd zodat de heier kan starten met het aanbrengen van de palen. De planning is dat we hiermee volgende week gaan starten. Verder is de gemeente is bezig om rondom de nieuwbouw het riool te vervangen.

Ga terug

Om deze website optimaal en continu te verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te surfen op de site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Meer informatie