Ten Brinke Bouw - Nieuws08.11.2018

51 appartementen Asterlo in Rotterdam

Aan de Asterlo in Rotterdam gaan wij een 3 tal winkelunits met daarboven 51 appartementen en circa 56 parkeerplaatsen realiseren. De appartementen zijn verdeeld over 7 bouwlagen.

Voortgang 2019

week 29

De wanden van de 7e en tevens laatste verdieping zijn geplaatst. Het eerste gedeelte van de dakvloeren zijn gelegd. De metselaar heeft nu de 3e verdieping gereed en gaat nu verder op de 6e verdieping. Binnen zijn we gestart met de binnenwanden.

week 27

De 6e verdiepingsvloer is gestort. Het eerste gedeelte van de betonwanden, HSB wanden en ondersteuning van de 7e verdieping staat al weer klaar op deze verdieping.

 

Het metselwerk op de 2e verdieping is bijna gereed. Binnen zijn we gestart met de lichtkanalen en standleidingen.

week 25

Deze week wordt het tweede deel van de 5e verdiepingsvloer gestort. Op het eerste deel van de 5e verdieping staan de eerste betonwanden al. De metselaar is gestart op de 2e verdieping.

week 23

We zijn nu het tweede gedeelte van de 4e verdiepingsvloer aan het storten. Bij het eerste gedeelte van deze verdieping zijn de betonwanden en de HSB elementen geplaatst. Op de eerste verdieping is de metselaar gestart.

week 20

We zijn nu volop bezig op de 3e verdieping. De metselaar is ook gestart.

week 19

De 2e verdiepingsvloer is gestort. We zijn bezig met het plaatsen van de betonwanden op de 2e verdieping. De eerste vloeren en balkons van de 3e verdieping liggen er ook op.

week 17

Inmiddels zijn de eerste betonwanden op de 1e verdieping geplaatst, een gedeelte van de 2e verdiepingsvloer is gelegd en de eerste balkons en prefab metselwerk elementen zijn gemonteerd.

 

Volgende week gaan we starten met de betonwanden van de 2e verdieping.

week 15

Deze week worden de laatste kanaalplaten van de 1e verdieping boven de Albert Heijn gelegd en zullen we ook de eerste helft van de breedplaatvloeren van de 1e verdieping bij de appartementen storten.

Verder zullen de eerste wanden op de 1e verdieping geplaatst worden.

week 13

Bij het achterste gedeelte van de winkel is het betoncasco gereed en zijn de vloeren gelegd en afgestort. De bouwkraan en kraanbaan is omgelegd. De eerste betonbalken van de 1e verdieping zijn gestort en een gedeelte van de breedplaatvloeren is gelegd.

Volgende week gaan we het voorste deel van de winkel dichtbouwen.

week 10

We zijn gestart met de montage van de prefab betoncasco onder de hoogbouw. Er worden draglineschotten geplaatst voor de opstelplaats voor de rupskraan. Tevens zijn we ook begonnen met de onderstempeling voor de betonbalken en vloeren van de eerste verdiepingsvloer.

week 08

Aan het eind van deze week worden de laatste fundatiebalken gestort. Volgende week wordt de betonvloer gestort en worden de kanaalplaatvloeren van de winkel gelegd.

week 05

De fundatie van de appartementen is gereed. We zijn nu bezig met de vloer van de travoruimte en sprinklerbasin. Vervolgens gaan we verder met de begane grondvloer van de appartementen en de fundatie van de winkelunits.

week 03

De funderingspalen zijn getest/beproefd. We zijn nu volop bezig met de fundatie en het laatste deel van de bouwput wordt uitgegraven. Tevens wordt de pompput in de sprinklerbak geplaatst.

Voortgang 2018

week 47

De bouwput is voor 75% uitgegraven en palen gesneld. De eerste werkvloeren zijn gestort en de wapening van de eerste fundatiebalken is gevlochten. We zijn nu bezig met de bekisting en de verwachting is om volgende week de eerste fundaties te storten.

week 45

We zijn gestart met het uitgraven van de bouwput. De eerste palen zijn op hoogte afgehakt.

week 42

Alle vibropalen zijn aangebracht. De heistelling wordt nu gedemonteerd en afgevoerd.

De bouwschutting is geplaatst. Volgende week gaan we starten met het grondwerk.

week 40

De heiwerkzaamheden zijn volop aan de gang. Er zijn inmiddels 200 van de 307 vibropalen aangebracht.


We verwachten dat midden oktober de heiwerkzaamheden gereed zijn. Vervolgens gaan we starten met het grondwerk voor de fundatie.

week 37

We zijn gestart met het heiwerk. Dit zal nog een aantal weken duren. In totaal worden er 307 palen aangebracht.

Week 35

De keten, bouwvoorzieningen en het hekwerk is geplaatst. Tevens is het terrein geëgaliseerd zodat de heier kan starten met het aanbrengen van de palen. De planning is dat we hiermee volgende week gaan starten. Verder is de gemeente is bezig om rondom de nieuwbouw het riool te vervangen.

Ga terug