Ten Brinke Bouw - Nieuws30.10.2018

67 woningen De parel van Zuidwijk in Rotterdam

Aan de Schuilenburg in Rotterdam gaan wij in opdracht van Vestia 67 eengezinswoningen realiseren op het plan "De Parel van Zuidwijk". De woningen liggen tussen de Schuilenburg en de Britsenburg in Rotterdam.

Voortgang 2019

week 07

Inmiddels is het metselwerk van blok 5 voor 70% gereed, ook is er al een start gemaakt bij blok 6. Afgelopen week zijn de kozijnen van het tweede deel van blok 3 gemonteerd en is er een start gemaakt bij blok 4.

 

De dakdekker heeft blok 6 waterdicht en hij is bezig met de randafwerking van blok 4 en 5. Ook hier zal aansluitend de dakkappen en de grindballast worden aangebracht. Alle trappen van blok 6 zijn geplaatst, HSM elementen op de begane grond en de verdiepingen zijn ook gemonteerd tot en met blok 6.

 

De tegelzetter heeft blok 1 en 2 gereed, binnenkort (afhankelijk van het weer) zullen we gaan starten met het spuiten van de plafonds. Deze week is er een start gemaakt met het aanbrengen van de onderconstructie voor de alu kaders rondom de kozijnen ter plaatse van de voorgevels. De gibobouwer heeft de binnenwanden van blok 5 bijna gereed. Tevens zijn de cementdekvloeren van 10 woningen van blok 3 gesmeerd.

 

Aankomende weken zullen we ons bezig gaan houden met het metselwerk van blok 5 en 6, dakbedekking bij blok 7 en 8 en bij de blokken 3 en 4 met de binneninstallaties en het smeren van de afwerkvloeren. Daarnaast zullen ook de laatste trappen geplaatst gaan worden bij blok 7 en 8 en de kozijnen bij 7 woningen van blok 5. Tevens zal de steiger bij blok 4 en de helft van blok 5 gedemonteerd gaan worden.

 

Tenslotte zullen we over enkele weken ook gaan starten met de aanleg van het binnenterrein bij blok 1 tot en met 4.

week 05

Inmiddels is ook de steiger bij blok 3 gedemonteerd. We zijn hier nu volop bezig met het monteren van de buitenkozijnen. Bij de blokken 1 t/m 4 zijn de HSB elementen gemonteerd. Binnenkort gaan we starten met de ombouwconstructie voor de alu kaders rondom de kozijnen. De installateur is volop bezig met het aanbrengen van de binneninstallatie in blok 3.


De dakdekker heeft blok 6 voor de helft waterdicht. Hier zullen volgende week de eerste trappen geplaatst worden. Het metselwerk bij blok 4 is gereed, de metselaar is nu bij blok 5 bezig. De binnenwanden zijn gemonteerd tot en met de eerste 5 woningen van blok 5. De stukadoor heeft de eerste 10 woningen gestukadoord.

 

Bij de eerste 10 woningen zijn de binnenkozijnen van de natte cellen geplaatst. De tegelzetter is gestart en heeft de eerste toiletgroepen en badkamers betegeld.

 

Aankomende weken gaan we verder met het metselwerk, tegelwerk, plaatsen van de binnenwanden, monteren van de buitenkozijnen en er zullen in een aantal woningen de afwerkvloer gesmeerd worden.

 

 

week 03

Alle betoncasco's zijn gereed. De bouwkraan is afgebroken en afgevoerd.

 

Op dit moment worden de cementdekvloeren van blok 1 gesmeerd. Bij de eerste blokken zijn de waterslagen, kozijnen, beglazing, dakkappen, grindballast en zonnepanelen aangebracht. Ook zijn hier de steigers gedemonteerd. Bij blok 4 en 5 zijn we nog volop bezig met het metselwerk. De dakdekker is gereed met blok 5 en gaat nu starten bij blok 6. De trappen zijn geplaatst tot en met blok 5. De binnenwanden zijn gemonteerd tot blok 4 en de installateur is bezig met de laatste installaties op het dak van blok 8.

 

Volgende week zullen de eerste inbouwreservoirs en doucheputjes geplaatst worden bij blok 1, aansluitend worden de eerste reservoir ombouwen gemaakt. Ook zullen de cementdekvloeren van blok 2 gesmeerd worden. De stukadoor start volgende week met het afwerken van de binnenwanden en de voorbereidingen voor het spacken van de plafonds. Over 2 weken zullen de eerste kozijnen van de natte cellen geplaatst worden en zal er aansluitend gestart worden met het tegelwerk.

 

Voortgang 2018

week 51

Op dit moment zijn we nog volop bezig met het metselwerk van blok 3. Bij blok 2 zijn we bezig met het monteren van de gevelkozijnen. De cascobouwer is gestart met blok 7. De verwachting is dat hun eind week 2 (2019) alle casco's gereed zullen hebben.

 

De eerste HSB elementen op de begane grond t.p.v. de voorgevel zijn aangebracht. In een later stadium zullen deze bekleed worden met trespa beplating. Bij blok 3 worden de eerste binnenwanden geplaatst en bij blok 5 start deze week de dakdekker. Ook zullen de eerste dakkappen en grindballast van de blokken aangebracht gaan worden.

 

Deze week gaan we starten met de binnen installaties zodat de eerste cementdekvloeren in week 3 (2019) gesmeerd kunnen worden. Vervolgens wordt de afbouw opgestart.

week 48

De funderingen zijn inmiddels allemaal gestort.

 

We zijn nog volop bezig met de casco's. Inmiddels hebben we er 40 van de 67 gereed. De metselaar is bijna klaar bij de blokken 1 en 2. We zijn gestart met de binnenwanden.

De dakdekker heeft 3 blokken waterdicht en ook zijn de eerste onderconstructies van de PV panelen aangebracht.

 

Aankomende week willen we gaan starten met het gevelstucwerk mits het weer dit toelaat. We gaan binnenkort ook starten met de montage van de eerste kozijnen en beglazing.

 

week 46

Afgelopen weken hebben wij de casco's van blok 3 en 4 gebouwd. In totaal zijn nu 28 casco woningen gereed. Tevens is de dakdekker gestart en het dak van blok 1 en 2 is waterdicht. Tevens zijn hier de eerste trappen geplaatst en is de metselaar en steigerbouwer gestart. Ook zijn we gestart met het ruwe binnen installatiewerk in de vloeren.

 

Aankomende weken zullen de dakinstallaties van blok 3 en 4 gereed gemaakt worden en zal aansluitend de dakdekker hier starten. De eerste casco woningen van blok 5 worden opgebouwd en we gaan starten met de binnenwanden. Ook zullen de laatste fundaties gestort gaan worden en zal hier ook de laatste fundering aangebracht worden.

 

week 44

De casco's van blok 1 en 2 zijn gereed. Inmiddels zijn de houten prefab dakopstanden aangebracht en is de installateur gestart met het installatiewerk op het dak. Deze week zal de uitvullaag op deze blokken gesmeerd worden en zal begin volgende week de dakdekker starten.

 

Bij blok 3 is de begane grondvloer gelegd en gaan we starten met de montage van de prefab casco. Hier zijn we gestart met het stelwerk en gaan we binnenkort starten met het metselwerk.

week 41/42

De fundering van blok 3 is gestort. Ook hebben we de wapening aangebracht bij blok 4 en 5. De installaties en stadsverwarming voor onder de begane grondvloer is aangebracht bij blok 1 en 2. Op dit moment zijn we gestart met het plaatsen van de eerste prefab wanden (cascobouw).

 

Deze week gaan we de installaties aanbrengen bij blok 3 en gaan we verder met het aanbrengen van de bekisting bij blok 4 en 5. Volgende week zal de fundering gestort gaan worden.

week 39

De afgelopen weken hebben we de eerste funderingsbalken gekist en gestort. Ook zijn we gestart met de installatie voor onder de begane grondvloer. Hier zijn we volgende week ook nog mee bezig. Er wordt dan ook gestart met de aanleg van de stadsverwarming.


Over 2 weken zullen de eerste begane grondvloeren gelegd worden en gaan we starten met de cascobouw.

week 37

Deze week is de vlechter gestart met het vlechtwerk voor blok 1 en 2. Ook hebben we in de afgelopen weken in de eerste putten de palen gesneld. Op dit moment zijn we met het laatste heiwerk bezig.

 

Aankomende weken gaan we starten met het aanbrengen van de eerste funderingsbekisting en zullen de eerste funderingen gestort gaan worden.

week 35

We zijn op de helft met de heiwerkzaamheden.

Week 29

We zijn gestart met het grondwerk.

Ga terug

Om deze website optimaal en continu te verbeteren, gebruiken wij cookies. Door verder te surfen op de site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Meer informatie