Ten Brinke Bouw - Nieuws30.10.2018

67 woningen De parel van Zuidwijk in Rotterdam

Aan de Schuilenburg in Rotterdam gaan wij in opdracht van Vestia 67 eengezinswoningen realiseren op het plan "De Parel van Zuidwijk". De woningen liggen tussen de Schuilenburg en de Britsenburg in Rotterdam.

Voortgang 2019

week 24

De infra aannemer van de gemeente Rotterdam is nog volop bezig met het aanleggen van de riolering en de huisaansluitingen. Inmiddels zijn de blokken 1, 2, 3, 4 en 8 aangesloten. Komende weken volgen de overige blokken.

Deze week start de stadverwarming met het koppelen van de woonblokken in de openbare ruimte. Per week zullen ze gemiddeld 2 koppelingen maken. Deze werkzaamheden en het aanvoertracé naar het hoofdstation zullen doorlopen tot rond de bouwvakvakantie.

In de woningen is de stukadoor gereed en de tegelzetter is in de laatste 4 woningen aan het betegelen. Volgende week zullen in de laatste woningen de plafonds worden gespoten. Deze week worden de overige kozijnen van blok 7 en volgende week van blok 8 geplaatst. Aansluitend zullen ook de binnendeuren worden gehangen. Het afmonteren van het sanitair is inmiddels tot aan blok 7 gereed.

 

We moeten bij nog 3 blokken (circa 20 woningen) aftimmeren. De ombouwen van de kaders bij blok 3 is bijna gereed. We hopen volgende week de blokken 7 en 8 ook klaar te hebben. Dan rest ons alleen nog blok 6 m.b.t. het timmerwerk van de ombouwen van de kaders rondom de kozijnen. In week 27 zal er gestart worden met het bekleden van deze kaders.

We zijn verder volop bezig met het grondwerk bij het 2e binnenterrein. Binnenkort zal de stratenmaker weer starten. Op het eerste binnenterrein zullen in week 26 de bergingen geplaatst worden.

week 21

De gemeente is rondom het bouwterrein volop bezig met het aanleggen van het nieuwe rioolstelsel. Inmiddels is het riool aan de Eckelenburg en Vilsterenburg gereed. Hierdoor zijn ook de huisaansluitingen van de blokken 1, 2, 4 en 8 gereed. Op dit moment zijn ze bezig met de huisaansluitingen van blok 3 aan de Britsenburg. Aansluitend zullen de blokken 5 en 7 aangesloten worden en als laatste blok 6. Het zal nog even duren voordat dit allemaal gereed is. Over 2 weken starten de nutsbedrijven met hun werkzaamheden.

 

Het straatwerk van het eerste binnenterrein is gereed. We zijn gestart met de voorbereidingswerkzaamheden van het tweede deel.

 

De spackspuiter en de tegelzetter zijn in de laatste woningen bezig. Deze werkzaamheden zullen over enkele weken gereed zijn. Het afmonteren van de woningen verloopt voorspoedig.

 

De eerste 4 woonblokken zijn aan de binnenzijde afgetimmerd. Binnenkort zullen de eerste binnendeuren worden gehangen, gaat de schilder starten en de eerste buitenbergingen worden geplaatst.

week 19

Inmiddels is al het metselwerk gereed. De laatste buitenkozijnen van blok 7 op de begane grond worden geplaatst en de laatste steiger wordt gedemonteerd.

 

De tegelzetter is gestart in blok 7, er moeten nog 15 woningen betegeld worden. De spackspuiter is gestart in blok 6 en heeft nu 44 woningen gespoten. De stukadoor is in de laatste woningen bezig. Ook worden in het laatste blok de binnen vensterbanken aangebracht.

 

We zijn nog volop bezig met het aanbrengen van de gevelbekleding en de omkadering van de kozijnen aan de voorgevel. Op het binnenterrein zijn we aan het straten met de parkeervakken en rijwegen. Ook zijn de voorbereidingswerkzaamheden gestart bij de andere binnenterreinen.

 

Aankomende week start de gemeente Rotterdam met het aanbrengen van het gemeente riool door het bouwterrein, dit zal ongeveer 3 weken in beslag nemen.

week 17

De gemeente Rotterdam is gestart aan de Eckelenburg met het vervangen van het gemeente riool, aansluitend zullen blok 1 en 2 hierop aangesloten worden. Over 2 weken zal in de Vilsterenburg het voorledig nieuwe gemeente rioolstelsel worden aangelegd, hierop worden blok 4, 7 en 8 aangesloten.

 

Het metselwerk is bij alle blokken gereed. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de tuinmuren. Het gevelstucwerk moet alleen nog bij de kopgevels van blok 7 worden aangebracht.
De gevelkozijnen bij blok 7 worden geplaatst. Ook de dakwerkzaamheden lopen ten einde, volgende week worden de laatste zonnepanelen geplaatst. Alleen blok 7 staat nog in de steigers, de overige steigers zijn de afgelopen weken gedemonteerd. Bij de eerste kozijnen zijn de alu kaders geplaatst.

 

In de woningen zijn alle afwerkvloeren aangebracht, tevens zijn we nog volop bezig met het afmonteren van het sanitair en elektra, aftimmerwerk, stucwerk, tegelwerk en spackwerk. In de eerste blokken zijn alle kitwerkzaamheden gereed en de overige kozijnen en panelen zijn geplaatst.

 

Op het binnenterrein is deze week de stratenmaker gestart. Volgende week wordt er gestart met de bestrating van de parkeervakken en de rijbanen.

week 16

Bij het eerste binnenterrein is het grondverzet zover gereed dat inmiddels de eerste betonplaten ten behoeve van de buitenbergingen zijn gelegd. Deze week gaan we starten met het riool van het binnenterrein en volgende week gaan we van start met het straatwerk.

De installateur heeft al het ruwe installatiewerk in de woningen van alle blokken gereed. Ze zijn inmiddels volop aan het afmonteren in de eerste woonblokken.

 

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het metselwerk van het laatste woonblok, aansluitend zullen de laatste tuinmuren gemetseld worden. Deze en volgende week worden de laatste cementdekvloeren aangebracht in blok 7 en 8.

 

De tegelzetter heeft blok 5 gereed en is gestart in blok 6. De stukadoor is in de laatste woningen van blok 6 bezig. De spackspuiter is nu op de helft van blok 5.

 

Deze week is gemeente Rotterdam gestart met het rooien van de bestrating aan de Eckelenburg, hier zal deze week begonnen worden met het aanbrengen van het nieuwe gemeente riool en worden de blokken 1 en 2 hierop aangesloten.

 

Verder zijn we nog volop bezig met het aftimmeren van de woningen en de buiten gevelbekleding op de begane grond. Het zal nog enkele weken duren voordat dit gereed is.

week 13

De grondwerker is gestart met het binnenterrein bij de blokken 1 t/m 4.

 

Het tweede deel van de steiger bij blok 5 is gedemonteerd. Nu worden de kopgevels voorzien van gevelstucwerk en daarna zal ook hier de steiger gedemonteerd worden. Bij blok 6 is het metselwerk gereed. Hier worden nu de eerste kunststof buitenkozijnen geplaatst.
Bij blok 8 is deze week het metselwerk ook gereed gekomen, hier worden volgende week de buitenkozijnen geplaatst.

De spackspuiter heeft t/m blok 4 de plafonds gespoten. De stucadoor heeft blok 5 nagenoeg gereed. In blok 6 zijn voor de helft de cementdekvloeren in de woningen aangebracht. Blok 3 is voorzien van de overige binnen kozijnen. Bij de blokken 1 t/m 4 zijn de trapleuningen gemonteerd en de installateur heeft bij de eerste woningen het sanitair afgemonteerd.

Bij de eerste 12 woningen is de gevelbekleding t.p.v. de entree van de woningen aangebracht.

Volgende week zal de dakdekker bij blok 6 en 8 de dakranden gaan aanwerken. Aansluitend zullen de daken voorzien worden van grindballast, dakkappen en zonnepanelen.

week 11

We zijn volop bezig met de afbouw. Inmiddels zijn in 18 woningen de binnenplafonds gespoten, de tegelzetter heeft in 28 woningen het toilet en de badkamer betegeld en zijn er in 38 woningen de afwerkvloeren gesmeerd.

 

De installateur is nog volop bezig met het aanbrengen van de ruwe binneninstallatie, inmiddels zijn er 48 gereed. De overige binnenkozijnen en panelen van blok 1 en 2 zijn aangebracht. Ook zijn de eerste woningen afgetimmerd.

 

We zijn ook nog volop bezig met het metselwerk. Blok 5 is gereed en we zijn gestart bij blok 6 en 8. Bij blok 5 zijn deze week de buitenkozijnen geplaatst. Begin volgende week worden de dakkappen, ballast en de zonnepanelen aangebracht. De gevels worden nagelopen en de steiger zal volgende week worden gedemonteerd.

 

Binnenkort gaan we starten met het afmonteren van de woningen voor de E en W-installatie en de eerste badkamers en toiletten worden gekit. We gaan volgende week ook starten met de aanleg van het binnenterrein.

week 09

De afgelopen weken hebben wij de buitenkozijnen van blok 4 en de helft van blok 5 gemonteerd. De tegelzetter heeft 10 woningen van blok 3 gereed en inmiddels is de spackspuiter begonnen en heeft blok 1 en 2 gespoten.

 

De eerste binnen vensterbanken zijn aangebracht en we zijn gestart met het aftimmeren van de eerste woningen van blok 1. Ook zijn de eerste ombouwen voor de alu kaders aangebracht bij blok 5. De afwerkvloeren zijn tot en met blok 4 aangebracht.

 

Aankomende weken zullen de kozijnen van het tweede deel van blok 5 worden geplaatst. Ook zullen er bij een aantal woningen van blok 5 de afwerkvloeren worden aangebracht. De dakdekker zal het laatste blok voorzien van dakbedekking en aansluitend zullen hier bij de laatste 4 woningen de trappen worden geplaatst. Ook starten we met het plaatsen van de overige binnen kozijnen en panelen van blok 1 en 2.

 

Over twee weken gaan we starten met de aanleg van het binnenterrein van blok 1 t/m 4.

week 07

Inmiddels is het metselwerk van blok 5 voor 70% gereed, ook is er al een start gemaakt bij blok 6. Afgelopen week zijn de kozijnen van het tweede deel van blok 3 gemonteerd en is er een start gemaakt bij blok 4.

 

De dakdekker heeft blok 6 waterdicht en hij is bezig met de randafwerking van blok 4 en 5. Ook hier zal aansluitend de dakkappen en de grindballast worden aangebracht. Alle trappen van blok 6 zijn geplaatst, HSM elementen op de begane grond en de verdiepingen zijn ook gemonteerd tot en met blok 6.

 

De tegelzetter heeft blok 1 en 2 gereed, binnenkort (afhankelijk van het weer) zullen we gaan starten met het spuiten van de plafonds. Deze week is er een start gemaakt met het aanbrengen van de onderconstructie voor de alu kaders rondom de kozijnen ter plaatse van de voorgevels. De gibobouwer heeft de binnenwanden van blok 5 bijna gereed. Tevens zijn de cementdekvloeren van 10 woningen van blok 3 gesmeerd.

 

Aankomende weken zullen we ons bezig gaan houden met het metselwerk van blok 5 en 6, dakbedekking bij blok 7 en 8 en bij de blokken 3 en 4 met de binneninstallaties en het smeren van de afwerkvloeren. Daarnaast zullen ook de laatste trappen geplaatst gaan worden bij blok 7 en 8 en de kozijnen bij 7 woningen van blok 5. Tevens zal de steiger bij blok 4 en de helft van blok 5 gedemonteerd gaan worden.

 

Tenslotte zullen we over enkele weken ook gaan starten met de aanleg van het binnenterrein bij blok 1 tot en met 4.

week 05

Inmiddels is ook de steiger bij blok 3 gedemonteerd. We zijn hier nu volop bezig met het monteren van de buitenkozijnen. Bij de blokken 1 t/m 4 zijn de HSB elementen gemonteerd. Binnenkort gaan we starten met de ombouwconstructie voor de alu kaders rondom de kozijnen. De installateur is volop bezig met het aanbrengen van de binneninstallatie in blok 3.


De dakdekker heeft blok 6 voor de helft waterdicht. Hier zullen volgende week de eerste trappen geplaatst worden. Het metselwerk bij blok 4 is gereed, de metselaar is nu bij blok 5 bezig. De binnenwanden zijn gemonteerd tot en met de eerste 5 woningen van blok 5. De stukadoor heeft de eerste 10 woningen gestukadoord.

 

Bij de eerste 10 woningen zijn de binnenkozijnen van de natte cellen geplaatst. De tegelzetter is gestart en heeft de eerste toiletgroepen en badkamers betegeld.

 

Aankomende weken gaan we verder met het metselwerk, tegelwerk, plaatsen van de binnenwanden, monteren van de buitenkozijnen en er zullen in een aantal woningen de afwerkvloer gesmeerd worden.

 

 

week 03

Alle betoncasco's zijn gereed. De bouwkraan is afgebroken en afgevoerd.

 

Op dit moment worden de cementdekvloeren van blok 1 gesmeerd. Bij de eerste blokken zijn de waterslagen, kozijnen, beglazing, dakkappen, grindballast en zonnepanelen aangebracht. Ook zijn hier de steigers gedemonteerd. Bij blok 4 en 5 zijn we nog volop bezig met het metselwerk. De dakdekker is gereed met blok 5 en gaat nu starten bij blok 6. De trappen zijn geplaatst tot en met blok 5. De binnenwanden zijn gemonteerd tot blok 4 en de installateur is bezig met de laatste installaties op het dak van blok 8.

 

Volgende week zullen de eerste inbouwreservoirs en doucheputjes geplaatst worden bij blok 1, aansluitend worden de eerste reservoir ombouwen gemaakt. Ook zullen de cementdekvloeren van blok 2 gesmeerd worden. De stukadoor start volgende week met het afwerken van de binnenwanden en de voorbereidingen voor het spacken van de plafonds. Over 2 weken zullen de eerste kozijnen van de natte cellen geplaatst worden en zal er aansluitend gestart worden met het tegelwerk.

 

Voortgang 2018

week 51

Op dit moment zijn we nog volop bezig met het metselwerk van blok 3. Bij blok 2 zijn we bezig met het monteren van de gevelkozijnen. De cascobouwer is gestart met blok 7. De verwachting is dat hun eind week 2 (2019) alle casco's gereed zullen hebben.

 

De eerste HSB elementen op de begane grond t.p.v. de voorgevel zijn aangebracht. In een later stadium zullen deze bekleed worden met trespa beplating. Bij blok 3 worden de eerste binnenwanden geplaatst en bij blok 5 start deze week de dakdekker. Ook zullen de eerste dakkappen en grindballast van de blokken aangebracht gaan worden.

 

Deze week gaan we starten met de binnen installaties zodat de eerste cementdekvloeren in week 3 (2019) gesmeerd kunnen worden. Vervolgens wordt de afbouw opgestart.

week 48

De funderingen zijn inmiddels allemaal gestort.

 

We zijn nog volop bezig met de casco's. Inmiddels hebben we er 40 van de 67 gereed. De metselaar is bijna klaar bij de blokken 1 en 2. We zijn gestart met de binnenwanden.

De dakdekker heeft 3 blokken waterdicht en ook zijn de eerste onderconstructies van de PV panelen aangebracht.

 

Aankomende week willen we gaan starten met het gevelstucwerk mits het weer dit toelaat. We gaan binnenkort ook starten met de montage van de eerste kozijnen en beglazing.

 

week 46

Afgelopen weken hebben wij de casco's van blok 3 en 4 gebouwd. In totaal zijn nu 28 casco woningen gereed. Tevens is de dakdekker gestart en het dak van blok 1 en 2 is waterdicht. Tevens zijn hier de eerste trappen geplaatst en is de metselaar en steigerbouwer gestart. Ook zijn we gestart met het ruwe binnen installatiewerk in de vloeren.

 

Aankomende weken zullen de dakinstallaties van blok 3 en 4 gereed gemaakt worden en zal aansluitend de dakdekker hier starten. De eerste casco woningen van blok 5 worden opgebouwd en we gaan starten met de binnenwanden. Ook zullen de laatste fundaties gestort gaan worden en zal hier ook de laatste fundering aangebracht worden.

 

week 44

De casco's van blok 1 en 2 zijn gereed. Inmiddels zijn de houten prefab dakopstanden aangebracht en is de installateur gestart met het installatiewerk op het dak. Deze week zal de uitvullaag op deze blokken gesmeerd worden en zal begin volgende week de dakdekker starten.

 

Bij blok 3 is de begane grondvloer gelegd en gaan we starten met de montage van de prefab casco. Hier zijn we gestart met het stelwerk en gaan we binnenkort starten met het metselwerk.

week 41/42

De fundering van blok 3 is gestort. Ook hebben we de wapening aangebracht bij blok 4 en 5. De installaties en stadsverwarming voor onder de begane grondvloer is aangebracht bij blok 1 en 2. Op dit moment zijn we gestart met het plaatsen van de eerste prefab wanden (cascobouw).

 

Deze week gaan we de installaties aanbrengen bij blok 3 en gaan we verder met het aanbrengen van de bekisting bij blok 4 en 5. Volgende week zal de fundering gestort gaan worden.

week 39

De afgelopen weken hebben we de eerste funderingsbalken gekist en gestort. Ook zijn we gestart met de installatie voor onder de begane grondvloer. Hier zijn we volgende week ook nog mee bezig. Er wordt dan ook gestart met de aanleg van de stadsverwarming.


Over 2 weken zullen de eerste begane grondvloeren gelegd worden en gaan we starten met de cascobouw.

week 37

Deze week is de vlechter gestart met het vlechtwerk voor blok 1 en 2. Ook hebben we in de afgelopen weken in de eerste putten de palen gesneld. Op dit moment zijn we met het laatste heiwerk bezig.

 

Aankomende weken gaan we starten met het aanbrengen van de eerste funderingsbekisting en zullen de eerste funderingen gestort gaan worden.

week 35

We zijn op de helft met de heiwerkzaamheden.

Week 29

We zijn gestart met het grondwerk.

Ga terug