Ten Brinke Bouw - Nieuws31.01.2019

Parkeergarage Oostenburg in Amsterdam

Aan de Dijksgracht in Amsterdam gaan wij een parkeergarage met 704 opstelplaatsen realiseren.

 

 

Voortgang 2019

week 20

Afgelopen vrijdag is de keldervloer gestort.

week 19

De afgelopen weken zijn we bezig geweest om de vloer op niveau 4,5 meter onder maaiveld stort gereed te maken. De liftputten, poeren en verdiepte balken zijn gestort, het laatste riool is aangelegd, de bekisting is aangevuld en de werkvloer onder de vloer is aangebracht. Aan het eind van deze week zal de betonvloer gestort worden, deze wordt monolithisch afgewerkt.


Komende weken gaan we aan de slag met de vloer op niveau 3 meter onder maaiveld zodat deze eind week 23 gestort kan gaan worden. Deze vloer zal ook monolithisch afgewerkt worden.

week 15

We zijn nog volop bezig met het ontgraven van de bouwput. De koppensneller gaat achter het ontgraven aan met het snellen van de paalkoppen. De betonbouwer en vlechter volgen met het maken van de poeren en balken, de pompput en de eerste poeren zijn inmiddels gestort.


Deze week wordt het eerste deel van de riolering aangelegd onder de keldervloer. Volgende week zal de eerste werkvloer onder het vloerveld gestort worden.

week 11

We zijn volop bezig met het monteren van het stempelraam. Momenteel worden de dwarsbuizen gemonteerd met behulp van 2 mobiele kranen. Volgende week zal het grondverzetbedrijf starten met het verder ontgraven van de bouwput. Begin april gaat de betonbouw van start met het aanbrengen van de werkvloeren en het plaatsen van bekistingen ten behoeve van de poeren, verdiepte putten en keldervloer.

week 08

We zijn gestart met de eerste fase van het grondwerk. Vanaf midden volgende week gaat de koppensneller beginnen om de palen af te hakken naar de diepte van de eerste fase. In week 10 wordt begonnen met het aanbrengen van het stempelraam. Aansluitend starten we met de tweede fase van het grondwerk.

week 05

We zijn volop bezig met het heien van de palen ten behoeve van de fundering van de parkeergarage. Naar verwachting zal het heiwerk tot half februari duren. Daarna zal er gestart worden met het ontgraven van de put ten behoeve van het aanbrengen van het stempelframe die voorkomt dat de damwanden doorbuigen.

Ga terug