Ten Brinke Bouw - Nieuws30.10.2018

Winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn

Aan de Sluisoordlaan, in het project Anklaar, in Apeldoorn gaan wij in opdracht van MAB Development Nederland B.V. de bovenbouw van blok 3 realiseren.

Dit omvat commerciële ruimten met hierboven 60 appartementen verdeeld over 4 bouwblokken.

 

Voortgang 2019

week 24

Bij blok A zijn we op de luifel bezig met de laatste sierbeton elementen. In de laatste appartementen zijn de gietvloeren gestort.

 

Bij blok B is de binnentuin gereed.

 

Bij blok C is de binnentuin gereed. De spacspuiter is bezig in de laatste appartementen. De bergingen worden deze week gestort.

 

In de parkeergarage zijn de reviseerstroken gestort. Vorige week is de vaste torenkraan afgevoerd.

week 20

Bij blok A zijn we bezig met het metselwerk, kalkzandsteenwanden en dakwerkzaamheden.

 

Bij blok B zijn we bezig met de dakwerkzaamheden. Het metselwerk is gereed. Verder zijn we hier nog bezig met het stukadoorswerk, de installaties, vliesgevels en de afwerkvloeren.

 

Bij blok C zijn we volop bezig met het tegelwerk, de laatste wanden en plafonds. Buiten zijn we bezig met de tegelpaden op de binnentuin en het groendak.

 

Bij blok D is de daktuin deze week gemaakt en de tijdelijke ondersteuning van de luifel is verwijderd. Hier wordt volgende week het laatste glas gemonteerd.

 

Verder zijn de nutspartijen bezig en is de infra aannemer ook bezig aan alle kanten van de infra voor de gemeente Apeldoorn.

week 18

Bij blok A zijn we bezig met het monteren van het sierbeton en met de laatste loodjes van het monteren van de staalconstructie. Bij de laad/los ruimte is een groot deel van het staaldak geplaatst en ook de prefab wanden.

 

Bij blok B zijn we gestart met de afbouw. De stukadoor is begonnen en in de eerste appartementen ligt de vloerverwarming. Binnenkort gaan we hier starten met de daktuin.

 

Bij blok C zijn de tegelzetters gestart en is de dakbedekking van de binnentuin gereed. De tegels zullen hier snel volgen, waarna de binnentuin verder zal worden ingericht.

 

Bij blok D zijn de vliesgevels aangebracht en zijn we bezig met het plaatsen van het glas. Ook is de dakbedekking van de luifel gereed. Het sedum zal binnenkort worden aangebracht.

week 16

Bij blok A zijn we bezig met de montage van de staalconstructie, verlijming van kalkzandsteenwanden en de montage van het sierbeton tpv de luifel.

 

Bij blok B zijn we bezig met de montage van de binnenwanden. In de appartementen zijn we gestart met het installatiewerk, montage van de kozijnen, het stukadoorswerk en met de voorbereidingen voor de vloerverwarming en de dekvloeren.

 

Bij blok C zijn de dekvloeren aangebracht en zijn we gestart met het tegelwerk. De daktuin wordt momenteel dicht gemaakt waarna ze starten met de inrichting.

 

Bij blok D is het sierbeton gereed. Ook zijn we bezig met de dakbedekking welke volgende week gereed zal gaan komen waarna daar het sedum zal worden aangebracht. Ook worden hier de vliesgevels gemonteerd.

 

In de parkeergarage zijn we gestart met de afbouwwerkzaamheden. De infra aannemer is gestart in opdracht van de gemeente Apeldoorn. Ze zijn volop bezig met werkzaamheden rondom de bouw. 

week 14

Bij blok A zijn we deze week gestart met de in het werk gestorte kolommen. Hierbij is de wapening opgezet, de bekisting gemonteerd en de eerste kolommen zijn volgestort. Daarnaast is er een vervolg gegeven aan de staalconstructie waar zich straks de Lidl gaat vestigen.

 

Bij blok B zijn deze week de laatste dammetjes gemetseld op de galerij en buitengevel. Ook is er een begin gemaakt met de aluminium kozijnen aan de buitengevel.

 

Blok C zit nu volledig in de afbouwfase. De stukadoor zal volgende week klaar zijn in de appartementen. De afwerkvloeren in de appartementen op de 2e verdieping zijn aangebracht en op e 1e verdieping zijn we bezig met de voorbereidingen voor de afwerkvloeren.

 

Bij blok D zijn er deze week grote vorderingen gemaakt met het monteren van de prefab betonnen elementen aan de buitenzijde van het gebouw. Daarnaast heeft de dakdekker de resterende dakbedekking aangebracht.

week 12

Bij blok A zijn we nog bezig met de fundering.

 

Bij blok B zijn we bezig met het metselwerk, plaatsen van de binnenwanden en de dakbedekking.

 

Bij blok C zijn we nog bezig met het stukadoorswerk en het aanbrengen van de vloerverwarming. Ook zijn we gestart met de voorbereidingen voor de afwerkvloeren. Het hekwerk bij de balkons wordt geplaatst en we zijn gestart met de montage van de vliesgevels bij de winkels.

 

Bij blok D zijn we bezig met de montage van het prefab beton. Ook zijn we hier nog met het dakbedekking bezig.

week 09

Bij blok A zijn we nog volop bezig met de fundering en de staalconstructie.

 

Bij blok B is de dakvloer gereed. Hier worden nu de eerste stempels verwijderd en gaan we volgende week beginnen met de ytong binnenwanden.

 

Bij blok C is het gevelmetselwerk gereed en worden volgende week de laatste gevelkozijnen geplaatst. We zijn ook begonnen met het stukadoorswerk van de binnenwanden.

 

Bij blok D is de dakbedekking grotendeels gereed.

week 07

Bij blok A is de fundering ontgraven en zijn de funderingspalen geboord. We zijn gestart met de montage van de staalconstructie.

 

Bij blok B zijn we bezig met de dakvloer, waarvan het eerste deel is afgestort. Het overige deel gaan we de komende weken, als de installatie en de wapening is aangebracht, storten. Verder gaat de metselaar hier komende week starten met het gevelmetselwerk.

 

Bij blok C is het dak van de appartementen dicht en worden de laatste metsel- en voegwerkzaamheden volgende week uitgevoerd. Aansluitend worden de laatste kozijnen en vliesgevels geplaatst. De ytong binnenwanden in de appartementen zijn gereed en komende week gaan we starten met de installatie in de woningen.

 

Bij blok D is de dakdekker bezig met de dakbedekking.

week 05

Het koude weer samen met de sneeuw maakt het werk lastig maar we laten ons er niet door uit het veld slaan. We zetten onder andere sneeuwschuivers en heaters in om het werkbaar te houden. Toch hopen we op beter weer.

 

Inmiddels zitten bij blok A de funderingspalen allemaal in de grond en kunnen we daarop de funderingsbalken gaan maken.

 

Bij blok B zijn de eerste appartementen voorzien van dakplaten. Op de 2e verdieping zijn we nog bezig met het maken van de betonwanden.

 

Bij blok C is het gevelmetselwerk en de dakbedekking bijna klaar. In de appartementen zijn we nog bezig om de gasbetonwanden te plaatsen. Verder zijn we nog bezig met de vliesgevels op de begane grond en worden de installaties aangelegd.

 

week 03

Bij blok A zijn we gestart met de fundering.

 

Bij blok B zijn we bezig met de beton- kalkzandsteenwanden en de prefab wanden op de 2e verdieping. Op de begane grond zijn we bezig met de stelkozijnen en het prefab metselwerk.

 

Bij blok C zijn we bezig met het gevelmetselwerk, dakbedekking, ytong binnenwanden, montage van aluminium kozijnen en vliesgevels en de installateurs zijn gestart met de installaties in de schachten en woningen.

Voortgang 2018

week 51

Bij de blokken A en B zijn deze week de kalkzandsteenwanden van de 2e verdieping gelijmd. Nadat dit gereed was zijn de breedplaatvloeren van blok A gelegd. Daarnaast is de betonvlechter begonnen met de vloerwapening en de installateur met de elektra, luchtkanalen & installatie van de 2e verdieping blok B. Woensdag en & donderdag hebben we een groot gedeelte van 2e verdieping afgestort. 

 

Bij blok C is deze week is het grootste gedeelte van alle prefab betonelementen aan de gevel gemonteerd. Ook zijn de eerste aluminium kozijnen op de 1e & 2e verdieping gemonteerd. Vervolgens heeft de Ytong bouwer een begin gemaakt met de binnenwanden van de appartementen op de eerste verdieping. 

week 48

Bij blok A is een gedeelte van de 1e verdieping gestort.

 

Bij blok B zijn de eerste kalkzandsteenwanden van de 1e verdieping gelijmd. Tevens is hier de onderstempeling voor de 2e verdieping geplaatst.

 

Bij blok C zijn de eerste geveldelen uit de steiger gekomen. Daarnaast zijn de gevelbanden aan de noord- oostzijde gemonteerd. De metselaar en voeger zijn nog volop bezig aan de binnentuin en buitengevel.

week 46

Bij blok A zijn onder de appartementen de kolommen en wanden gestort. We zijn hier nu bezig met de voorbereidingen voor het leggen van de verdiepingsvloer.

 

Bij blok B hebben we de dakvloer van de winkels afgestort. Bij de appartementen zijn we bezig met de wapening, installaties en betonwanden op de 1e verdieping.

 

Bij blok C zijn we bezig met het gevelmetselwerk, stelkozijnen, montage van de diverse prefab geveldelen en het verwijderen van de ondersteuningen. De installateur is gestart met het monteren van het leidingwerk aan de verdiepingsvloeren.

 

Verder zijn de nutswerkzaamheden ook opgestart middels het plaatsen van één van beide trafo's en de aanleg van enkele leidingtrace's.

week 44

Bij blok C hebben we de laatste weken de laatste betonwanden gestort, de laatste kalkzandsteen wanden gelijmd en de dakvloeren en galerijplaten gemonteerd. Momenteel zijn we hier de kozijnen aan het stellen en is de metselaar gestart met het metselwerk.

 

Bij blok B zijn de vloeren gelegd en de wapening en installatie op de vloeren zijn aangebracht. Ook is een eerste gedeelte van de 1e verdiepingsvloer afgestort. Komende weken gaan we op de 1e verdieping de wanden plaatsen.

week 40

Bij blok B is de staalconstructie voor de 1e verdieping gemonteerd. Daarnaast is de onderstempeling voor de breedplaatvloeren geplaatst en is er een begin gemaakt met de bekisting van de ondersteuningsbalken.


Bij blok C zijn deze week een aantal prefab metselwerkpenanten en liggers gemonteerd. Tevens is de 2e verdiepingsvloer geheel afgestort en is er een begin gemaakt met de betonwanden. Aansluitend is de lijmer begonnen met de kalkzandsteenwanden op de 2e verdieping.


Bij blok D zijn de stelregels rondom het gebouw afgemonteerd.

week 38

Bij blok B zijn we op de begane grond bezig met het plaatsen van stabiliteitswanden, kalkzandsteenwanden en het prefab beton. Tevens zijn we hier bezig met de voorbereidingen voor de 1e verdiepingsvloer.


Bij blok C zijn we bezig met de 2e verdiepingsvloer, prefab balkons en het prefab metselwerk.

 

Bij blok D is het casco gereed. Hier wachten we nu op de elementen voor de gevels.

week 36

Bij blok B zijn we begonnen met de in het werk gestorte betonwanden. De montage van het prefab beton is in uitvoering evenals het lijmwerk van de kalkzandsteen wanden.

 

Bij blok C is het lijmwerk van de kalkzandsteenwanden en de in het werk gestorte betonwanden van de 1e verdieping gereed. De eerste vloeren van de 2e verdieping zijn gelegd. De vlechters en installateurs zijn hier nu gestart met hun werkzaamheden. De stelkozijnen worden ook gemonteerd.

 

Bij blok D is de dakvloer gemonteerd. Op dit moment worden de randkisten en wapening aangebracht. De stelkozijnen voor de vliesgevels worden gemonteerd.

week 34

Bij blok C zijn we na de vakantie verder gegaan met het storten van de betonwanden op de 1e verdieping. Ook zijn we gestart met het lijmen van de kalkzandsteen wanden voor de appartementen. Verder is er een begin gemaakt met het opperen van de ytong op de 1e verdieping. Op de begane grond  zijn de stelregels voor de gevelpuien gemonteerd en zijn we gestart met de voorbereidingen van de 2e verdiepingsvloer.

 

Bij blok D zijn we begonnen met het monteren van de stalen liggers zodat we hier volgende week de dakvloer kunnen monteren.

week 30

Bij blok B zijn we bijna gereed met het storten van de kolommen.

 

Bij blok C is het resterende deel van de verdiepingsvloer gestort. We zijn hier nu bezig met de wapening/installaties en het storten van de betonwanden op de 1e verdieping.

 

Bij blok D zijn we bezig met het stellen van de prefab kolommen en wandschijven.

week 28

Bij blok C is de eerste helft van het beton gestort. Bij blok D hebben we het kalkzandsteen en de in het werk gestorte beton gereed en zijn we in afwachting van het prefab beton, de staalconstructie en de kanaalplaat vloeren. Volgende week gaan we starten met het storten van de kolommen bij blok B.

week 26

De breedplaatvloeren en de onderwapening voor de 1e stort van de 1e verdiepingsvloer van blok C is gelegd. De installateur is momenteel bezig om het riool- en de elektrawerkzaamheden wat in de vloer moet worden gestort aan te brengen. Bij blok D zijn de betonwanden gestort en is het lijmwerk in volle gang.

week 23

De in het werk gestorte wanden en kolommen op de begane grond van fase 3C zijn deze week gereed. De kalkzandsteenwanden worden hier nu aangevoerd en gelijmd.
We zijn ook begonnen met het bouwen van de ondersteuningsconstructie van de betonliggers en de breedplaatvloeren.

Week 21

Vorige week is de torenkraan opgebouwd.

Deze week zijn we begonnen met de ruwbouw en het eerste beton is gestort.

week 19

We zijn bezig met het vervangen van de veiligheidsvoorzieningen van onze voorganger. De bouwketen zijn geplaatst en we zijn gestart met het aanbrengen van het afdichtingssysteem van de winkelpassage.

Volgende week gaan we de torenkraan opbouwen en vanaf week 21 gaan we beginnen met de ruwbouw van de bovenbouw.

Ga terug