Ten Brinke Bouw - Nieuws16.05.2019

Woonplein - 52 woningen

Aan de Heistraat in Helmond realiseren wij in opdracht van woningcorporatie Woonbedrijf 52 betaalbare sociale huurwoningen verdeeld over 4 blokken.

Dit project is de laatste fase van de herinrichting van het binnenstedelijk plan in de Heistraat in Helmond.

Voortgang 2019

week 36

Bij blok A zijn we direct na de vakantie gestart met het aanleggen van de terrassen en het op hoogte brengen van de achtertuin. Ook het schilderwerk bij deze woningen is bijna gereed. De deuren zullen op korte termijn worden voorzien van het definitieve beslag en cilinders.

Bij blok B zijn we momenteel bezig met het spuitwerk van de plafonds en het grondwerk/fundering voor de bergingen.

Bij blok C worden de badkamers, toilet en keukens voorzien van tegelwerk naar keuze van de huurders.

 

En bij blok D worden de laatste steigers gedemonteerd. Binnen zijn zowel de ytong als kalkzandsteen stukadoor bezig.

week 29

Bij blok A zijn de houten bergingen geplaatst. Binnen zijn de deuren afgehangen. De woningen worden allemaal schoongeveegd. Na de bouwvakvakantie wordt het sanitair gehangen.

 

Bij blok B zijn afgelopen week de badkamer, toilet en keuken van tegelwerk voorzien.

 

Bij blok C is de stukadoor bezig met de afwerking van de binnenmuren.

 

En bij blok D moet aan de voorzijde alleen de onderste rij dakpannen worden aangebracht. Aan de achterzijde (laatste foto) is, in het kader van 'groen denken', bij de onderste pan een vogelvide voorzien in plaats van een vogelschroot. Een vogelschroot voorkomt dat vogels onder de dakpannen kunnen komen. Een vogelvide is als het ware een prefab nestkast die over de gehele breedte van het dak kan worden aangebracht. Deze biedt huismussen juist de kans om te nestelen, waarbij beschadigingen en vervuilingen aan het dak voorkomen worden.

week 27

Bij blok A zijn de eerste keukens geplaatst. Elke huurder kon via een keuzeformulier zelf aangeven hoe de keuken moest worden. Onder andere kleuren van fronten, grepen en keukenblad en opties voor bladverlenging en vaatwasser voorzieningen konden gekozen worden. Ook zijn de trappen afgetimmerd en de leuningen geplaatst.

 

Bij de blokken B en C zijn alle voorbereidingen getroffen; de tegelzetter en stukadoor kunnen aan de slag. Buiten worden de goten geplaatst, zodat de pannendaken helemaal afgewerkt kunnen worden.

 

Bij blok D zijn de vloerverwarmingen voorzien. Volgende week worden de vloeren gegoten.

week 25

Bij blok A zijn op het binnenterrein de steigers voor een gedeelte gedemonteerd. Binnen zijn we bezig met de afwerking; stukadoren, tegelwerk en het spuiten van de plafonds. Bij de 2e foto kunt u zien dat de badkamer gereed is voor het aanbrengen van de vloer- en wandtegels. In de rechtse hoek, bij het verlaagde vloergedeelte, komt de douche zelf. Direct daarachter is de opstelling voor het toilet.

 

Bij de blokken B en C, in totaal 18 woningen, loopt de voortgang vrijwel gelijk aan elkaar. Momenteel zijn we bezig met het opperen en leggen van de dakpannen. Binnen worden de gietvloeren voorzien.

 

Bij de 7 woningen van blok D is afgelopen week het metselwerk afgerond. Op de tuinmuren en bergingen na, want deze worden voorzien als de steigers weg zijn.
Binnen zijn de E&W installateurs bezig met het leidingwerk en worden alle voorbereidingen gedaan, zodat hier over enkele weken ook de vloeren gegoten kunnen worden.

week 23

Van de eerste woningen van blok A zijn de steigers gedemonteerd. De woningen worden afgetimmerd en de tegelzetter is volop bezig.

 

Bij blok B wordt de vloerverwarming voorzien en zijn de voorbereidingen getroffen voor het aanbrengen van de gietvloer.

 

Bij blok C is de voeger bezig met het voegen van het metselwerk.

 

Bij blok D zijn de voorbereidingen gedaan om de laatste lagen gevelmetselwerk te voorzien. Binnen worden de laatste Ytongwanden geplaatst.

week 20

Van de eerste woningen van blok A is de dakafwerking, op de goten en onderste dakpannen na, klaar. Op de laatste woningen van blok A zijn nog dakpannen te voorzien.
De stukadoor en tegelzetter zijn momenteel volop bezig met de binnen afwerking van de woningen van blok A.

 

Bij de blokken B en C worden dakwerkzaamheden uitgevoerd. Bij blok C wordt op dit moment het leidingwerk voorzien door de elektricien en loodgieter. Blok D wordt nu het gevelmetselwerk opgetrokken.

Ga terug