Ten Brinke Vastgoedontwikkeling - Nieuws24.05.2019

Feestelijke opening Leemanstoren in Den Haag

Op 23 mei 2019 is op feestelijke wijze de Leemanstoren in Den Haag geopend door Saskia Bruines, wethouder Onderwijs van de gemeente Den Haag, en Heleen de Vreese, voorzitter Raad van Bestuur DUWO.

 

De 70 meter hoge Leemanstoren op het Leemansplein werd gebouwd in opdracht van studentenhuisvester DUWO en is een initiatief van ontwikkelcombinatie Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep. De bouw begon medio 2017. Het gebouw heeft 481 studio’s verspreid over 22 verdiepingen. Het overgrote deel ervan is inmiddels bewoond. In de zomer betrekken nog eens 140 internationale studenten hier een woning.

 

Van de 481 woningen zijn er 198 ingericht voor internationale studenten die in Den Haag studeren. Die woningen zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd en worden verhuurd via de onderwijsinstellingen. De overige 283 woningen zijn voor reguliere studenten.

 

Voor studenten is de Leemanstoren een fijne woonplek. Het gebouw staat op de campus en horeca, openbaar vervoer en winkels liggen vlakbij. Dat geldt ook voor de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan. Je kunt dus zo vanuit je bed de collegezaal inrollen. De gezellige Stationsbuurt is om de hoek en het centrum van Den Haag is een kwartiertje lopen.

 

Op het naast gelegen terrein zijn door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling 2 appartementengebouwen ontwikkeld met in totaal 155 appartementen. Na de zomer zal Ten Brinke Bouw beginnen met de uitvoering daarvan. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Ten Brinke Group.

Ga terug