Ten Brinke Vastgoedontwikkeling - Nieuws19.12.2016

Meijer Realty Partners en Ten Brinke CoHof werken samen verder aan Meerrijk in Eindhoven

Artist impression appartementen Meerrijk Eindhoven
Artist impression appartementen Meerrijk Eindhoven

De eerste contacten tussen Meijer Realty Partners en Ten Brinke CoHof, onderdeel van Ten Brinke Group, werden gelegd in het voorjaar van 2016. Tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs in Amsterdam, de Provada, werden de contacten verder verdiept. Dit resulteerde in een concrete afspraak voor een duurzame samenwerkingsovereenkomst voor de nog niet gerealiseerde fasen van het project Meerrijk in Eindhoven. Inmiddels is 70% van de eerste nog niet gerealiseerde fase verkocht en de verkoop verloopt hiermee zeer voorspoedig. ‘De samenwerking tussen familiebedrijven Meijer Realty Partners en Ten Brinke CoHof kenmerkt zich door korte lijnen, snelle beslissingen en gedegen afspraken. En dat maakt onze samenwerking de juiste match’, aldus Johan Hofmans.

 

Meerrijk
De nieuw te ontwikkelen delen van Meerrijk zijn dit jaar door Meijer Realty Partners verworven met de overname van a.s.r. vastgoed ontwikkeling. MRP Development en Ten Brinke CoHof slaan de handen ineen om invulling te geven aan deze woningbouwopgave in Meerrijk. Meerrijk is het multifunctionele centrum van Meerhoven. Naast het winkelcentrum Meerhoven zijn in het gebied de maatschappelijke voorzieningen zoals onderwijs, kinderdagopvang en gezondheidszorg gevestigd. Het plan grenst aan het Meerwater en park Meerland. In 2009 is gestart met de realisatie van het winkelcentrum en een deel van de woningen. Door de vastgoedcrisis werden de ontwikkelde woningen niet meer verkocht.

 

Verkoop verloopt voorspoedig
De aangetrokken woningmarkt biedt inmiddels de kans om de eerder ontwikkelde woningen te verkopen en de volgende fasen te ontwikkelen. Het gaat om meerdere plandelen met hierin nog circa 300 appartementen, stadswoningen en grondgebonden woningen. De eerste 14 stadswoningen en 21 appartementen aan de rand van het plan en langs het water zijn inmiddels in verkoop. De realisatie start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017. Het maakt de weg vrij om na te gaan denken over de volgende plandelen.

 

Aanzien
Volgens Bart Meijer, CEO van Meijer Realty Partners B.V., heeft het centrumgebied door het weglaten van de woningen niet het uiterlijk gekregen dat het verdient. De rand van het plan wordt nu voor een belangrijk deel gevormd door de deels afgebouwde garage. Met de realisatie van de ontbrekende woningen ontstaat het aanzien dat met het masterplan voor Meerrijk werd beoogd.

 

MRP Development
Meijer Realty Partners heeft met de overname van a.s.r. vastgoed ontwikkeling een belangrijke positie verworven op de Nederlandse ontwikkelmarkt. De ambities met het nieuwe bedrijf MRP Development worden nu verder geïllustreerd in de regio Eindhoven door middel van deze samenwerking met Ten Brinke CoHof en de eerder dit jaar ingenomen positie op Strijp-S.

 

Ten Brinke CoHof
Ten Brinke CoHof is een jonge en dynamische lokale ontwikkelaar die, onder leiding van de directieleden Jessy Couwenberg en Johan Hofmans, als ontwikkelaar met lokale kennis de markt verovert. Ten Brinke CoHof is een joint venture partner van Ten Brinke Vastgoedontwikkeling, onderdeel van Ten Brinke Group. Ten Brinke Vastgoedontwikkeling ontwikkelt, financiert, beheert en verkoopt vastgoed in Nederland. Eén van de specialiteiten van de vastgoedontwikkelaar is het bieden van creatieve oplossingen voor moeilijk te ontwikkelen projecten. Als onderdeel van Ten Brinke Group is het een sterke, zeer solide en internationale speler in de ontwikkeling- en bouwsector.

Meer informatie

Nieuwbouwproject Meerrijk

 

Ga terug