Ten Brinke Vastgoedontwikkeling - Nieuws17.05.2019

Nominatie Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

Het project Schikelhof is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019! Een publieksjury van 122 Amsterdammers heeft uit 84 nieuwbouwprojecten 10 genomineerden geselecteerd, waaronder ons project aan de Schinkelkade in Amsterdam.

 

In het project, ontwikkeld door Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en gebouwd door Ten Brinke Bouw, zijn 64 appartementen gerealiseerd. De plint op de begane grond is toegankelijk vanaf de straat en is gevuld met diverse op de buurt afgestemde maatschappelijke functies. De verdiepingen hebben 16 woningen per laag, met in vrijwel alle gevallen de woonkamer aan de straatzijde. De ontsluiting geschiedt via galerijen aan de binnenzijde van het bouwblok. Onder het gebouw bevindt zich een inpandige parkeervoorziening, die met een autolift bereikbaar is vanaf de Veerstraat.

 

De gevels die aansluiten aan de bestaande gevels van de Schinkelkade en de Veerstraat, nemen de schaal, gevelritmering, verticaliteit, materialisatie van deze gevels over. Op deze wijze ontstaat een harmonieuze aansluiting tussen bestaand en nieuw.

 

De kop van het gebouw doet denken aan de Amsterdamse School door de verhoogde hardstenen plint en de halfronde gemetselde balkons. Op detailniveau is gevarieerd in de uitwerking van de verschillende bouwdelen, zodat een verfijnd en rijk gevelbeeld ontstaat. Verbindende factoren in het gehele bouwplan zijn het gebruik van één steen, hardsteen als plintbekleding en witgeschilderde houten kozijnen.

 

Het project is prachtig gelegen in Amsterdam Oud-Zuid aan de Schinkel en op 250 meter van het Vondelpark.

 

Ga terug