Ten Brinke Vastgoedontwikkeling - Nieuws04.09.2018

Ten Brinke Group verkoopt nieuw mixed-use woon-winkelcomplex in Rotterdam aan Catella Real Estate AG

Investment Manager Catella Real Estate AG heeft het mixed-use complex, Asterlo in Rotterdam gekocht van Ten Brinke Group ten behoeve van het duurzaamheidsfonds Sarasin Sustainable Proporties.

 

Dit nieuwbouwproject van Ten Brinke Group omvat een commerciële plint (2.500 m²) die verhuurd is aan Ahold-Delhaize ten behoeve van een Albert Heijn Gall&Gall-combinatie en 51 bovengelegen huurappartementen met 57 parkeerplaatsen. Het gebruiksoppervlak per appartement is circa 85 m². De retailplint zal de Rotterdamse wijk Charlois voorzien van dagelijkse behoeften.

 

"De Nederlandse economische bloei verplaatst zich naar de retailmarkt. Alle indexen wijzen erop dat het consumentenvertrouwen en de consumentenuitgaven stijgen." Investeren in een woon- en winkelcomplex is een uitstekende manier om de portefeuille van het Sarasin Sustainable Properties fonds verder te diversifiëren en zo risico's te spreiden. De verwerving van dit mixed-use complex van hoge kwaliteit in Rotterdam is een solide diversificatie van het fonds", Zegt Nicolas Hartel, Portfolio Manager bij Catella Real Estate AG

 

Het Sarasin Sustainable Properties - European Cities-fonds is een product van Catella Real Estate AG in samenwerking met Bank J. Safra Sarasin AG. Het fonds, dat ten minste 75% van zijn kapitaal in commercieel vastgoed belegt, richt zich op kantoren en winkels, en is specifiek bedoeld om tegemoet te komen aan de behoeften van institutionele beleggers in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Elk gebouw moet voldoen aan de duurzaamheidsnormen van Sarasin.

 

Asterlo in Rotterdam wordt gebouwd door Ten Brinke Bouw, onderdeel van de Ten Brinke Group. Ten Brinke Bouw start de bouwwerkzaamheden in het najaar van 2018. De oplevering zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zijn.

 

Ten Brinke Group is een internationaal opererende ontwikkelaar en bouwer met een omzet van meer dan 800 miljoen. De verkoper wordt geadviseerd door de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De acquisitie is ingeleid en afgerond door Catella IM Benelux, gevestigd in Maastricht, en verbonden aan Catella Real Estate AG.

Ga terug