Ten Brinke Foundation - Actuele projecten08.08.2019

Visvijver - Luangwa Zambia

Ten_Brinke_Foundation_de_vissen_komen_in_het_water

 

Het district Mambwe in Zambia Afrika is hierin geen uitzondering. De bevolking in Mambwe groeit snel en het safaritoerisme is niet in staat alle mensen een perspectief als in werk te bieden. De beperkte mogelijkheden agrarisch te boeren of dieren te houden hebben ervoor gezorgd dat werkeloze binnenlandse illegalen als stroper aan het werk gaan. De stroperij, voor zover deze niet ingeperkt wordt, heeft wederom zijn negatieve uitwerking op het toerisme waardoor weer meer mensen werkeloos raken.


Om hier een alternatief te bieden, heeft Ten Brinke Foundation het realiseren van een viskwekerij ondersteund. De kwekerij biedt naast werkgelegenheid bij het kweken vooral ook werkgelegenheid voor vrouwen door de verkoop van de vis. Er zijn meerdere verkooppunten gepland die op een strategisch gunstige plek gerealiseerd worden. Zo wordt er de mogelijkheid voor een bijdrage aan de basisvoorzieningen in voedsel gerealiseerd, waardoor het aandeel in de stroperij in de voedselketen kan worden verminderd.


Er zijn twee vis “vijvers” gepland, waarvan de eerste deze zomer al gerealiseerd is. De eerste vissen zijn uitgezet en worden momenteel verzorgt. Verwacht wordt, dat binnen 2 jaar de eerste vis verkocht kan worden.

 

 

 

Ga terug